Παραδοσιακή συνταγή μπακαλιάρος σκορδαλιά

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι, λίγο νερό, τη μπύρα, το ούζο, ανακατεύουμε το κουρκούτι και το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο
2. Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια, το στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί, το αλευρώνουμε ελαφρά και το βουτάμε στο κουρκούτι
3. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ψήνουμε την κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά και μετά το αφήνουμε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί
4. Για τη σκορδαλιά καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες σε καρέ, έπειτα τις βράζουμε για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ όσο ακόμα είναι καυτές
5. Ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξίδι και λίγο λίγο το λάδι που αποτελείται από ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο

Comments are closed.